Terugblik op 23 november | Wát een dag!

11 december 2018
Terugblik op 23 november | Wát een dag!

Uit Amerika overgewaaid fenomeen lijkt definitief te zijn ingeburgerd. 23 november jongstleden is een dag die bij vele bezoekers van Vier Meren nog vers op het netvlies zal staan. Het van oorsprong Amerikaanse Black Friday bleek bijzonder in trek. 

Black Friday in Amerika

In de Verenigde Staten is dit de dag na Thanksgiving day. Black Friday geldt in de VS als een startsein voor de kerstinkopen. Doordat winkeliers de prijzen gigantisch laten kelderen ontstaat er een ware run op vele artikelen. Grootse kortingen, beperkte voorraden, chaos in de winkels en koopdrang zijn het gevolg. 

Black Friday in Nederland

Sinds 2015 wordt Black Friday ook in Nederland stukje bij beetje gevierd. Steeds meer winkeliers begonnen zich te mengen in de festiviteiten. Vorig jaar werd het al grootser aangepakt, maar 2018 spant de kroon in de korte geschiedenis van Black Friday in Nederland.

Black Friday in Vier Meren

Winkeliers reikten de bezoekers van Vier Meren waanzinnige aanbiedingen aan. Waar overigens flink van werd geprofiteerd. Daarnaast werden er productdemonstraties, fashion shows en proeverijen gehouden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was maakte elke koper ook nog eens kans om zijn of haar aankoopbedrag terug te winnen! De sfeer in het winkelcentrum was fantastisch; er waren optredens van lokale artiesten, mensen waren blij, voelden dat zij hun voordeel gepakt hadden en genoten tot slot van onvergetelijke, interactieve optredens van Brace en O’G3NE! 

Black Friday Shopping Night 2018 betekende de drukste dag ooit gemeten in Vier Meren.