Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Duurzaamheid_Viermeren_940X463.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Zonne-energie

Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 527 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie zorgt jaarlijks voor circa 130.000 kWh energie, gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 45 huishoudens.

Zonne-energie

In winkelcentrum Vier Meren maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

 
Afvalrecycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 89% van het afval dat vrij komt in Vier Meren wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Oplaadpunt Elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen in onze parkeergarage. In totaal zijn er 4 laadpunten bij ons winkelcentrum.

 
Waterbesparing

Winkelcentrum Vier Meren draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 900 medewerkers uit Hoofddorp en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Vier Meren ondersteunt sociale initiatieven zoals de LINDA.foundation en de Langste Tafel.

 
Heb jij gouden tips voor Vier Meren?
Geef je mening via deze link >>